lauantai 6. toukokuuta 2017

Kohti ääretöntä ja sen yli

Aina on hiukka hyvä vaipua ratsastusmasennukseen, oksentaa se masennus itsestä ulos ja olla taas uudestisyntynyt tai vaihtoehtoisesti kevyempi taakka hevosen kantaa. Tiistain Maijan treenistä lähdettiinkin tällä kertaa paremmin fiiliksin kuin aikoihin. Liekö syy hyvässä valmistelussa, keventyneessä ratsastajassa, vähissä odotuksissa, pientä fiksausta saaneessa satulassa, hengissä selviämisen riemussa vai ihan vain siinä, että kuu ja tähdet oli taas paikoillaan.

Metsäretkellä naapurintytön kanssa :)


Kiemurreltiin ja käänneltiin ensin käynnissä ja ravissa niin, että saatiin hevoset oikein notkeiksi ja kuuliaisiksi ja takajaloilleen. Huikea fiilis, kun saavuttaa sen flown, jossa tuntee, kun se voima jyllää pyllyn alla ja jalat marssii jokainen vuorollaan samalla voimalla. Mentiin hiljaa, tosi hiljaa, mutta jokainen askel oli minun ja jokainen askel oli lopulta marssiva ja aktiivinen ja takajalat ne vasta tekivätkin. Rankkaa, päälle ja kropalle! Laukassa tehtiin ensin hommia nostoilla, siirryttiin koko ympyrän ratsastukseen ja sen jälkeen posoteltiinkin koko maneesia ihan tasapainoista laukkaa! Pakka pysyi kasassa ehkä yhden kokonaisen kierroksen kokonaisuutena, mutta sekin on paljon viime viikon laukkamasennuksissa! Siistiä! Enkä ole muuten edes ehtinyt aloittaa niitä uhkailemiani laukkatreenejä ilman jalustimia!

Suihkunraikkaana kylpytakissaan


Eikä tässä vielä kaikki, hehkutus saa jatkoa! Höntsäiltiin keskiviikko nautiskellen ulkoilmasta kentällä, höntsäiltiin torstai tehden useamman kilsan taluttelulenkki teillä ja metsissä ja höntsäiltiin perjantai, koska kylpypäivä! Tänään käärittiin pintelit jalkaan aamutuimaan ja suunnattiin maneesiin. Ja ette arvaa mitä, se tiistain flow oli läsnä edelleen! Okei joo, hevonen oli alkuun taas vähän juoksevainen, mutta suotiin se hänelle alkuravien ajaksi, koska pitäähän työnarkomaanin suomenhevosen olla iloinen päästessään taas juoksentelemaan. Tehtiin ympyrällä ja voltteilla siirtymiä kaikissa askellajeissa, tarkasti ajatuksella taivutukset ja siirtymät loppuun asti pyytäen. Sitten testasin pysyykö se pakka laukassa edelleen kasassa isollakin uralla ja voi kyllä pysyihän se! Supersiistiä! Homma toimii ilman valvovaa silmää, ollaan siis opittu ja oivallettu jotain oikeasti!

Vakavastiotettava dressageputte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti