tiistai 31. tammikuuta 2017

Meidän normiviikko: onkohan sitä ollenkaan?

Meidän normiviikko käsittää yleensä pari kunnon koulutreenipäivää, puomi/kavalettipäivän, kaksi satulatonta päivää, joista toinen on olosuhteiden mukaan täysi vapaa, loput päivät kevennellään tai maastoillaan. Pyrin myös mahdollisuuksien mukaan siihen, että intensiivisempiä treeniviikkoja on kolme tai neljä ja sen jälkeen yksi kevyempi viikko välissä, joka sisältää enemmän kävelypäiviä ja rennompaa menoa.

Lisäksi Kunkku tarhailee päivittäin, talven pimeimmät kuukaudet puolipäiväisesti ja valoisat ajat kokopäiväisesti. Sillä on tarhakaverit ihan kosketusetäisyydellä molemmin puolin, palloa ja muuta aktiviteettia mahdollisuuksien mukaan.

Hevosen jaksamisen (ja vähän omankin) mukaan mennään aina loppuviimein, yksikään viikko ei ole samanlainen. Kunto ei kasva, jossei joskus mennä vähän mukavuusalueen yli, mutta lihakset eivät kasva ilman palauttelua ja lepoa. Itse en mene kiukkuisena tai yliväsyneenä hevosen selkään, se ei ole reilua eikä kivaa kenellekään. Pyrkimys on kuitenkin aina se, että molemmilla on kivaa.

Treenimuotona en suosi juoksutusta nykyään oikeastaan lainkaan. ADHD hevonen ei oikein pysy nahoissaan, kun pääsee "vapaana" kirmailemaan ympyrälle, joten tämä ei liene sitä fysioterapeutin suosittelemaa hallittua liikuntaa. Mielestäni paristi viikossa hevonen on oikeutettu nauttimaan päivästä ilman satulan aiheuttamaa painetta. Ne päivät vapaillaan, kävellään rintasin metsässä ja maastoissa tai "leikitään" maastakäsin maneesissa, jos taluttajan tossut ei meinaa pitää peilijäällä taivasalla.

Olen melkoinen neurootikko. Hevoseni ei koskaan seiso ennen valmennuspäivää eikä siitä seuraavaa eikä mielellään kyllä puomi/kavalettipäivääkään ennen tai jälkeen. Aina liikuttaessa etujalat on suojitettu tai pintelöity ja ratsastuskerran jälkeen etujalat on edelleen kylmättävä.Tässä nyt kuitenkin pientä perusrunkoa, miten meidän viikot menee:


Maanantaisin yleensä hölkkäillään tai maastoillaan

Tiistaisin on yleensä valmennuspäivä

Keskiviikkoisin taas hölkkäillään tai maastoillaan palautellen edellisen päivän valmennusta. Tässä kohdin voi vaihtoehtoisesti olla puupökkelöjalkojen verryttely puomien ja kavalettien merkeissä

Torstaisin on perinteisesti vapaa

Perjantaisin hölkkäillään tai tehdään maastakäsinhommia

Viikonloppuun osuu yleensä viikon toinen kunnon koulutreeni ja puomi/kavalettipäivä tai pidempi maastoreissu

Jalka nousee hoplaa joulukuussa -16


Millaisia toivomuksia blogimme suhteen teillä lukijoilla on? Mitä haluatte tietää meistä? Tai mitkä edesottamuksemme kiinnostaa?

Jollain aikataululla esittelen meidät molemmat vielä perusteellisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti