maanantai 9. heinäkuuta 2018

Nöyrä ja kaunis

Lauantaina suunnattiin auto ja traileri kohti Kaarina dressage weekendiä, jossa vuorossa oli taas vähän kisailua ohjelmana Helppo B FEI Lasten esiohjelma A 2015. Aamu alkoi kotona jo melko rennoissa fiiliksissä eikä kisapaikallakaan ollut tällä kertaa suuria huolenaiheita, vaikka mainosta, katsomoa ja telttaa oli siellä ja täällä. Lämpöä toki oli jo aamusta alkaen, joten hevonen olisi ehkä saanut lepäillä trailerissa vielä pidempään, mutta kun herkkämielestä ei koskaan tiedä, oli parempi antaa aikaa katsella ympäristöä rauhassa ennen.


Verryttelyssä ei ollut suurta jännitystä ilmassa ja saatiin lämmiteltyä lihakset ja jumppailtua se, minkä oli tarpeen. Kentälle päästyä käytiin haukottelemassa kentän laidan liehuville mainoksille, kuulutuskontille, johteille ja kukkasille. Radalle rennoin mielin eikä sielläkään mikään aiheuttanut suuria tunteita, joten päästiinpä valmistautuessa vähän karauttamaan laukkaakin, jotta hevonen vähän heräisi vielä.


Rata sujui aika kivan tasaisen rennosti, jopa vähän liian rennosti. Ravi oli ihan kivaa, laukkaan olisi tarvittu vielä vähän enemmän puhtia, mutta vasen kulki kuitenkin ihan oksti, ja käynti mentiin sentään vähän sinnepäin. Tuomarit olivat aika yksimielisiä ja yhteisprosentit olivat 59,038. Kokonaisuudessaan radalle tuomarit kaipasivat enemmän aktiivisuutta ja käyntiin puhtaamman selkeämmän tahdin ja samalla kehuivat kauniiksi ja nöyräksi. Allekirjoitan nämä täysin.

Suorituksen jälkeinen ansaittu paras palkinto <3

Kaikkineen kuitenkin hyvä reissu. Nyt tietää, että voi jo enemmän miettiä ratsastusta, kun hevonen alkaa selvästi rentoutua näihin kisatilanteisiinkin eikä tarvitse olla niin huolissaan kaikesta muusta. Ehkä se kipsikin sieltä vielä katoaa ja energiaa alkaa löytyä samaan tapaan kuin kotona ja puhtia voi säästellä, kun ei tarvitse varata aikaa ylimääräiseen katseluun. Hiljaa hyvä tulee ja mikä tämän parempi tapa viettää kaunista kesäpäivää. Pienin askelin eteenpäin ja iloisina harrrastellaan yhdessä.

Kultakutri <3


Sunnuntai otettiin rennosti ja vedettiin taas kukkahattu pääähän ja palauteltiin karvasatulalla. Mun ihana, kaunis, nöyrä ja kiltti hevonen <3

P.S. Istuinpa tällä kertaa itse myös auton ratissa ja peruutin trailerin tallin pihassa laakista parkkiinkin ihan itse. Voinen siis olla ylpeä itsestänikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti