tiistai 3. heinäkuuta 2018

Vuoristorataa

Niin se heittelee, hyvästä huonoon ja takaisin hyvään. Vatsa tuntuu taas rauhoittuneen ja hevonen palannut uomiinsa. Toivottavasti nyt pysyisikin taas hyvänä jonkunkin tovin.



Tiinan valmennus oli siis nyt menneenä lauantaina ja fiilikset oli jännittävän odottavat. Aika pian jo valkeni, että hevonen on taas iskussa, suksi luisti ja selän ja vatsankin pystyi taas nostamaan ylös. Laitettiin palikat kohdilleen ensin ihan ympyrällä ja siirreltiin vähän lapoja ja takajalkojen askelmerkkejä. Kun saatiin homma toimimaan, siirryttiin ratsastamaan suorille urillle ja kulmissa jatkettiin edelleen lapojen siirtelyä. Kun tämäkin toimi, otettiin vielä pitkille sivuille pienet keskiravipätkät mukaan ihan vain pelkällä ajatuksella siitä, että lähetetään hevonen kulmasta ohjautumaan suorana kohti ohjaa pidentäen askelta samalla. Toimi!



Laukassa kuviot oli aika samat. Ensin palikat pikaisesti kasaan ympyrällä ja aika nopeasti kulmien ja suorien urien pariin. Olipa ihanaa taas saada hyvää palautetta, kun Tiina oli alkuun suorastaan mykistynyt kuukauden aikana tapahtuneeseen muutokseen laukassa. Pienin askelin eteenpäin ja välillä harppauksin, mutta tasaisesti suunta on kuitenkin ylös ja eteen! Vasemmassa laukassa sujui keskilaukatkin aika kivasti, mutta oikeassa vaikeammassa ei vielä ihan pakka pysy kasassa, kun lähtee vähänkään liikaa ajattelemaan lisäystä lisäyksenä. Pitää vaan malttaa antaa hieman vapautta, niin askeliin tulee itsellään sen verran mittaa, kun sen tasapainossa pystyy suorittamaan.




Mahtava fiilis jäi taas tästä valmennuksesta. Mieletön hevonen! Näyttää se kuvissakin jo aika kivalta! Kiitos hienoista otoksista luottokuvaaja Marjut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti