torstai 20. kesäkuuta 2019

Kolmas kisa toden sanoo

Nyt täällä on latauduttu, palattu treeniin, korkattu kisakausi omilla harjoituskisoilla ja käyty kolmasti jo näyttäytymässä ihan virallisissakin kinkereissä. Instagram tili päivittyy nykyisellään aika lailla aktiivisemmin kuin tämä, mutta koitan täälläkin kuitenkin käydä välillä vähän runoilemassa.

Kisakauteen valmistauduttiin siis oman seuran harjoituskisoilla kotikentällä. Ohjelmaksi valikoitui helppo A:2. Ajattelin elämän olevan melko jännittävää kotikentällä, mutta loppuviimein ylimääräisiä jännitysloikkia tai muita sen tyyppisiä kuvioita ei esitetty. Hevonen oli tyyni ja rauhallinen, mutta radalla tapahtui kuitenkin joku jäätyminen. Kiltti se oli, mutta tuli tuntumalta liiankin kevyeksi ja epävakaaksi ja sitä myötä varsinkin raviohjelma oli täynnä tahtirikkoa. Oikeassa laukassa oli vielä käynnistymisvaikeuksia, mutta vasen jo sujui ihan kivasti. Radasta ei siis jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa ei tuloksellisesti eikä muutenkaan. Hevonen oli kuitenkin kiltti ja verrattaen rento, vaikka kotona suoritettiinkin.


Virallisen startin kisakausi sai sateen saattelemana 25.5. Artukaisissa. Sinällään ei ideaalein kauden aloitus, koska takaraivossa jyskytti vielä samaisen paikan 2 vuoden takainen pelottavasta tuomariteltasta syntynyt fiasko. Ohjelmana oli helppo B:0. Jälleen alla oli tyynen rauhallinen hevonen. Ehkä hieman varmistellen otin vähän turhaan aikaa jännittävään ympäristöön tutustumiseen ja verryttelyyn. Viimeisin terävyys radasta puuttui ja keskiaskellajit eivät ihan lähteneet. Hevonen oli kuitenkin jälleen kiltti ja rento ja rauhallinen. Tuloksena 60,70 % eli ihan mukiinmenevä kauden aloitus jännittäjiltä.




8.6. startattiin aamulla kukon kiekaistessa auto kohti Urjalaa ja Suomenhevosten Kummajaisia. Pientä jännitystä elämään toi trailerin nokkapyörästä pettänyt sokka, mutta siitäkin selvittiin. Ohjelmana oli jälleen sama helppo B:0, tällä kertaa avoin suomenhevosille. Nyt maltoin luottaa siihen, että räjähdykset on taaksejäänyttä elämää, kun traileristakin purin ihan seesteisen hevosen. Verryttelin lyhyesti vain niin, että sain hevosen vetreäksi.  Hevonen suoritti mukavan tasaisesti, keskiaskellajitkin lähti jo paremmin ja lopputervehdykseen sai kurvailla onnellinen hymy huulilla. Tuloksena 61,70% ja tällä tuloksella napattiin vielä 4. sija ja punainen ruusuke matkaan mukaan. Kannatti siis herätä :)




Viime sunnuntaina eli 16.6. vuorossa olikin sitten Ypäjä ja kisaviikko. Jälleen saatiin jännitystä aamuun, kun koira sai juuri ennen lähtöä kipukohtauksen. Ihana ystävä tuli kuitenkin hätiin kipeän koiran seuraksi, jotta itsellä oli vähän levollisempi mieli lähteä matkaan. Nyt ohjelmana oli avoin helppo B:3 ja mukana iso liuta hienoja puoliverisiä. Noh lähdettiin tekemään omaa suoritusta ja jälleen lyhyen verryttelyn kautta radalle. Hevonen suoritti rennon letkeästi ja tasaisesti ja kurvailin lopputervehdykseen taas se typerän leveä onnellinen hymy naamallani. Kuolaintarkastuksen kautta siirryttiin odottelemaan tuloksia, jotka meinasi saada minut leviämään maahan pyllyleni. 64,318%!!! Tällä tuloksella roikuttiin aika pitkään sijoituksillakin. Loppuviimein tuloksissa 10/27, ei huono sekään, hyvän verran puolenvälin paremmalla puolella kuitenkin.



Ei voi siis sanoa, että oltaisiin ainakaan kovasti alisuoriuduttu näissä alkukauden koitoksissa. Hevonen on kasvanut talven aikana taas henkisesti ja pystyy suorittamaan paremmin omalla tasollaan ja ennen kaikkea rentona läpi radan. Iso osa lienee myös satulan päällä, joten kaippa ratsastajakin on henkisesti kasvanut, kun nykyään saa jo nukuttua edellisen yön ja syötyä aamupalaakin. Kisapäivä ylimääräinen jännitys tuonee vähän lisää onnea päiviin, mutta toivoisin nyt jatkossa kuitenkin vähän vähemmän jännitystä. Koira voi taas ihan hyvin, kun maanantaina käytiin lääkärissä hakemassa lääkkeet korvatulehdukseen. Juhannus vietetään rennosti maastoillen ja touhuillen ihan kaikkea muuta kuin kouluratsastusta. Palaillaan ruotuun sitten taas ensi viikolla. Seuraavat kisat on suunniteltu Wiurilan nurmelle 29.6.


2 kommenttia:

  1. Tosi hienosti alkanut kausi, onnea! Täytyykin vakoilla teidän Wiurilan aikataulua jos ehtisin paikan päälle kisoja katsomaan. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä tässä aika tyytyväinen saa olla :)
      Olispas kiva törmäillä Wiurilassa :) Toivottavasti teilläkin Juhannus sujui kivoissa merkeissä!

      Poista