perjantai 5. lokakuuta 2018

Flow

Se on kumma, miten pienten kaviosirppien poisto saa melkoisen flown aikaan. Kunkulla oli kengitys viikko sitten torstaina. Varsinkin kengitysvälin loppupuolella kavio kasvaa varpaalta enemmän kuin kannalta, mikä tarkoittaa sitä, että varsinkin takapään kanssa pitää ponnistella vähän enemmän. Herkkänä herrahevosena ei aina ihan huntsittaisi, jos mennäänkin vähän helposta vaikeampaan.Lauantaiaamuna pikkupakkasessa Marjut innostui katsomaan, kuinka kevyesti se kenkä kulkee ja pysyykö ratsastaja menossa mukana. Ja kulkihan se. Helppoa kuin heinänteko sanoi Kuningas ja pisteli tossua toisen eteen. Kaikki toimi taas pienin avuin ja elämä oli ihanaa. Mitään ihmeellistä ei puuhasteltu. Taivuteltiin, jumppailtiin ja fiilisteltiin, uusien menomonojen menoa. Odottelin muutamia vinguttavia iloloikkiakin pakkasen nipistäessä nokkaa ja hännänpäätä, mutta ei siellä se päristeli tyytyväisenä ja rentona menemään, kun kerran sai mennä ja se oli taas helppoa ja kivaa.
Sunnuntaina olin pitkästä aikaa oikein varannut maneesin puomitreeneille. Eihän siellä kukaan muu hullu koskaan niihin aikoihin olekaan veilä kuin me, mutta kuitenkin. Nostin puomeja pitkästä aikaa vähän irti maastakin kavalettipalikoilla. Esteratsastusta suorastaan siis! Jumppailu oli selvästi kutkuttavan hauskaa. Pääasiassa nahkapuku pysyi kuitenkin kasassa. Päätin hyvin sujuneiden laukkajumppailujen innoittamana vielä koittaa tehdä laukanvaihtoa kavaletin kautta. Jepjep, sepä olikin hurjan hauskaa. Ensimmäinen ja tällä erää viimeinen laukan vaihto kavaletin päällä aiheutti perään parit vinkuvat kierrepukit. Totesin, että nämä harjoitukset jatkuvat seuraavaksi, kun on martingaali turvaamassa tädin satulassapysymisen.

Näkkäri bongattu!

Venyy ja vanuu

Tässä tällaista tajunnan virtaista kuulumista meidän alkusyksyltä! Eilen oli muuten myös melkoinen meno päällä, kun maneesiin oli ilmestynyt kokonainen esterata ja ilmassa oli valmennusillan tuntua ja vieraiden hevosten ja trailerien tuoksua. Pienemmästäkin menee pää ihan pyörälle. Sitä pyöritystä piti sitten jalkojenoikomiskävelyn päälle purkaa vielä tarhassakin melkoisten syysjuhlaliikkeiden kanssa, mukana tietysti naapuritarhojen ruunakaverit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti