maanantai 27. helmikuuta 2017

Keppijumppaa ja kouluratasimulaattoria

Vähän kuulumisia meidän viikonlopun puuhista! Lunta on tullut valtavat määrät, mutta ikävä kyllä siitä ei ole juuri asiaa nauttimaan, kun joka paikassa on jääkauden jäljiltä liukasta lumen alla. Näin ollen piti keksiä läsipäälle vaihtelua arkeen maneesin seinien sisällä. Lauantaina oli ohjelmassa puomijumppaa ja sunnuntaina kouluratatreeniä.

Tykkään katsella erilaisia kivoja jumppaavia puomi ja kavalettitehtäviä horsephysion facebook sivuilta. Sieltä yhdistelin taas pari kivaa tehtävää, jossa yhdistyi suoralla uralla tasapainoilua ja voimailua sekä kaarevalla uralla tasapainoilua, voimailua ja vetristelyä. Tällä kertaa pääpaino oli ravitehtävissä, mutta oli tehtävässä mukana myös osio laukkatyölle. Laukassa pysytellään vielä melko yksinkertaisissa tehtävissä ja pienen tauon jäljiltä intoa on kovasti, joten laukassa meno meinaa lipsahtaa villittelynkin puolelle, jolloin tehtävät on suoritettu ympyräuralla. Kuvat on valitettavan huonolaatuisia, kun ne on räpsitty kameralla treenin ohessa.
Suoralla uralla parilla erimittaisella välillä ravipuomit ja poikittain laukkavälillä kaksi puomia sekä kaareva puomilinja loivalla kiemuralla. Pitkä suora erimittaisilla puomiväleillä tekee hyvää tasapainolle ja tuo voimaa, kun hevonen joutuu itse pitämään itsensä pystyssä ja miettimään mihin jalkansa laittaa, kaarevalla uralla tulee vähän jumpattuakin, kun kaiken tuon lisäksi pitää vähän taipuakin.


Sunnuntaina intouduin tekemään vähän kouluratatreeniä, kun saimme nautiskella aamun rauhassa kaksin maneesissa. Ohjelmassa oli helppo C:2 ja helppo B:0. Läsipään mielestä katsomon oli täyttynyt tai vähintään puolillaan pieniä vihreitä miehiä, joten simulaattori olikin melko täydellinen kilpailusimulaattori. Pyrin saamaan hevosen suhteellisen rennoksi ja lämpimäksi mörköjen läsnäolosta piittaamatta. Mörköjen karkotus meinasikin olla tänään päivän haasteellisin tehtävä, mutta aika pian aloin suorittaa aina muutaman tehtävän putkeen ja lopulta muutamaan kertaan koko radan, ei tuomarikaan kisoissa odottele vaikka jännää olisikin. Lopulta saatiin ihan päteviäkin pätkiä aikaiseksi, mutta paljon on vielä parannettavaa ja valmista ei koskaan tulekaan. Pikkuhiljaa rintamasuunta kohti oikeita kilpailuja ja herkkämielen totuttelua isompaan maailmaan.

Treenin päätteeksi möröt olivat jo kaikonneet


Tällaista meidän laskiaisviikonlopun ohjelmaan kuului! Miten te muut olette viettäneet laskiaista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti