tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystäväni suomenhevonen

On vihdoin aika ystävänpäivän kunniaksi esitellä suomenhevosystäväni ja tämän blogin päätähti paremmin!


Kunkku 2 v, kaunis jo lapsena <3 kuva Taina Laaksonen
Liinakon Kunkku (tutummin Kunkku, Kuningas, Läsipää ja mitä kaikkia näitä nyt rakkaalla lapsella on) on syntynyt Vironlahdella Liinakkotallilla toukokuussa 2010. Se kääntyi nyt siis 7-vuotiaaksi. Sen isä on huippuori Kelmin poika Karl-Hemming ja emä on Koikkalan Sirkku, jonka isä on vitsikäs Onnipoika. Kunkku on edellisillä omistajillaan kiertänyt näyttelyitä varsavuotensa ja keräillyt hienot rivit numeroita aina 1-, 2- ja 3-vuotis varsanäyttelyissä ja ollen jopa valtakunnan 4. paras vuonna 2011. Minun omistukseen Kunkku siirtyi 4-vuotissyksyllä, joten yhteistä taivalta on takana 2,5 vuotta ja toivottavasti monta edessä.


Kunkku 5 v kuva Essi
Kunkussa yhdistyy varsa ja vanha hevonen, siinä on vähän niinkuin kaksi hevosta samassa paketissa. Se on kiltti, kaunis ja viisas, se on touhukas, iloinen ja vitsikäs. Kunkku on pehmeä ja reaktiivinen perfektionisti, joka ei siedä virheitä itseltään eikä ihmiseltään, mutta tosi ystäväksi päästessä tietää sen tekevän kaikkensa ystävänsä eteen. Se vaatii ihmisiltään reilua ja johdonmukaista käsittelyä, mutta yleisestiottaen se on hyvin helppo ja kiva hevonen.


6 v metsähevonen kuva Ansku


Kunkku on suomenhevosen tapaan yleishevonen, se on kouluratsu, esteratsu ja maastoratsu, nelivuotiskesänä se on opetettu ajollekin. Suomalainen mies on työmies ja Kunkku lähteekin aina töihin ilolla. Ajohommat eivät ole kuuluneet meidän ohjelmistoon puuttuvien varusteiden ja kuskin vuoksi. Estetouhut ovat kivaa vaihtelua ja Kunkku tykkää niistä kovasti, mutta ratsastajan koulupainotteisuuden vuoksi ne on rajoittunut lähinnä puomeihin ja pikkuesteisiin. Kouluratsastus on Kunkun laji ja treenaamme tällä hetkellä noin helppo B tasolla. Maastoilu on myös ihan tosi kivaa puuhaa, Kunkkua ei juuri hirvita mikään, kunhan on turvallinen kaveri mukana. Välillä meno saattaa äityä vähän villiksi, kun joku jännittää tai kuskin kanssa ollaan eri mieltä vauhdista. Kunhan saadaan itseluottamusta lisää, uskon, että tästä kaverista tulee oikea luottomaastohevonen.

Ystävät yhdessä sunnuntain maastolenkillä kuva Ansku


Viisvuotiskaudella Kunkku aloitteli kisauraansa neljän helppo C ohjelman verran, sijoittuenkin kerran. Lisäksi Kunkku osallistui oman seuran järjestämiin estekisoihin. Kuusivuotiskausi meni kuntoutuessa, mutta päästiin loppukesästä kertaalleen pyörähtämään myös aitojen sisällä esiintymässä. Nyt seitsemänvuotiskaudella, jos henget suo, olisi tarkoitus päästä totuttamaan Kunkku kisojen maailmaan vähän muuallakin kuin ihan kotiympyröissä tai naapuritallilla.

Kilpuri terävänä kesällä 2016 kuva Maiju

Minun hevoseni on paras ystäväni! Se on sotahevosten jälkeläinen, muttei ole sotahevonen eikä siitä sellaista tarvitse tullakaan! Se on ystäväni taistelussa maailman pahuutta vastaan!

Ystävyyttä on katsoa yhdessä samaan suuntaan kuva Ansku
Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti